onsdag 28. februar 2007

Ventinga er endelig over


Endelig, etter over to måneder med venting og mye spenning kom Daniel til verden i går kveld, 26. februar klokka 22.09 (27/2 klokka 07.09 norsk tid). Han veier 3233 gram og er 48 cm lang, og det må vel sies og være ganske bra, særlig tatt i betraktning at han ble født 3 uker før termin.

Det hele startet med at Julia var til en legeundersøkelse i går formiddag. Hun hadde hatt en del smerter og ubehag om morgenen. Da legen fant ut at livmorhalsen hennes hadde utvidet seg til 7 cm, spurte hun om Julia ville at de skulle ta vannet. Den beslutningen var ganske enkel, så klokka 1 tok de vannet. Noen timer seinere var fødselen i full gang, og smertene blei mer og mer intense. Til slutt bestemte Julia seg for at hun ønsket noe for å takle smertene, og etter det gikk det mye greiere. Epiduralen tok det meste av smertene, men Julia måtte fortsatt arbeide hardt med å skyve Daniel ut. Etter tre og en halv time med "skyving" var ventingen endelig over.


Vi er fantastisk letta og glade. Vi har fått en frisk og velskapt gutt, som ikke er avhengig av å være i en kuvøse. Jeg har lagt ut noen bilder på vårt online fotoalbum og vil legge ut flere bilder i dagene som kommer.


Om en uke reiser jeg hjem til Norge. Antageligvis blir jeg kun hjemme i en uke før jeg reiser tilbake til USA, sånn at jeg kan være sammen med Julia og Daniel. Før Daniel kan reise trenger han et pass, men for å få det, må vi først vente på fødselsattesten hans og et amerikansk personnummer. Vi veit ikke sikkert, men det ser ut som vi kan reise hjem som familie til Norge i slutten av mars eller begynnelsen av april.

14 kommentarer:

Karsan sa...

Gratulerer Viggo! Gratulerer Julia! Og velkommen til verden du lille Daniel! Dette var virkelig gode nyheter! Ære til Ham som har vært trofast gjennom det hele og som har skapt Daniel på skremmende, underfullt vis!

ellen sa...

Gratulerer med Daniel! Vi har fulgt spent med.Gud er trofast!
Hilsen Klan Raaberg

Jeg heter Annelise, sa...

Gratulerer!!! Jeg har fulgt spent med, og er glad for at dere nå kan glede dere over resultatet av forbønn!! Jeg takker Gud for at han utsatte fødselen så lenge. Og at lille Daniel er frisk og fin. All ære til Gud!! Lykke til videre i rollen som foreldre!! Gud velsigne dere.

Hilsen Annelise Askjem

Unknown sa...

Halleluja!! Vår Gud er god! Vi fryder oss sammen med dere!

Annette & Kristian

Anonym sa...

Kjempehyggelig å høre at Daniel holdt seg i mammas mage så lenge. Vi takker Gud sammen med dere og ønsker det beste vi vet, Guds velsignelse over dere og Daniel i årene som kommer! Kari og Kåre Strømme

Anonym sa...

Gratulerer med Daniel! Vi har fulgt med på bloggen deres og er glad for at ventetiden endelig er over! Bra jobba begge to!
Hilsen fam. Lund, Føynland

Anonym sa...

CONGRATULATIONS Viggo & Julia! Thanks be to God Daniel is here and Julia and he are healthy! All in time to go back to Norway with Daddy before the March 4th cut off! WOW! God is good, God is great! We're looking forward to seeing you three soon! Have a safe trip back.
Klem,
Kerry & Steinar

Anonym sa...

Gratulere so masse! Kjekt at det gjekk bra til slutt. klem Gunnhild og Nate

Per Einar sa...

Gratulerer saa mye til alle tre! Godt aa hoere at lille Daniel har kommet trygt til verden. Lykke til med reising og alt som skal paa plass.

Hilsen Per Einar
Hilser ogsaa saa mye fra Cora

EF sa...

Gratulerer så mye!
Veldig hyggelig!
Hilsen Eva Frydenborg & Anthony Brown

Kine & Rune Danielsen sa...

Gratulerer alle tre! Dette var virkelig hyggelig. Gud er god!

Anonym sa...

Vi synes dette var kjempekoslig og gratulerer dere alle sammen. Ønsker dere alt godt for framtiden.

Beste hilsen Randi og Ivar, Halden.

Anonym sa...

Kjære alle tre! Gratulerer med vesle Daniel! Han er nydelig! Gode ønsker for dagane og framtida! Jer.29, 11 til alle tre. Helsing Maria, Anna og Jan Øyvind

Karianne sa...

GRATULERER med den lille - store velsignelsen!!